Logo Lovers & FriendsAnnemiki Bok

Annemiki Bok – Kunstenaar van de innerlijk ziel

`Als je een duif in je hand houdt, dan voel je het hartje kloppen... Als je de duif loslaat voel je nog steeds het kloppende hartje in je hand. Dát moment moet je schilderen...`

 
Annemiki Bok schildert de essentie van het moment; de geur van de wind, de stilte van het water, de overpeinzing van de personnage. Annemiki Bok haar schilderijen zijn impressies van deze 'beweging' die plaatsvinden in de essentie van dit moment, vergelijkbaar met de wegvliegende duif.
 
Haar schilderijen zijn een indruk van het gevoel, een momentopname van de beweging in de innerlijke ziel... Om deze essentie van het moment te kunnen weergeven maakt zij gebruik van de snelheid van haar paletmes; zij zet de kleuren op met het paletmes en schraapt weer af.  Door de lagen verf overelkaar heen op het doek te zetten, op sommige plaatsen weer af te schrapen, ontstaan nieuwe kleurschakeringen. Het afschrapen van de verf van het doek geeft soms net zoveel effect als het er op zetten. Er ontstaat diepte in de verflagen, diverse kleuren communiceren met elkaar en doorelkaar, er ontstaat een beweging vanuit het schilderij naar de toeschouwer. De kleurenverdeling in haar werken verrast en fascineert, zon, licht en lucht vloeien samen en vormen samen de moment opname van het alledaagse leven.
Dit kunnen landschappen, portretten of stillevens zijn. Steeds opnieuw de balans tussen impressie en abstractie, de snelheid en de kracht in de verf neergezet met het paletmes.

Annemiki Bok schildert ook kunstwerken in opdracht. 
 


Adresgegevens
Online

info@annemikibok.nl
http://www.annemikibok.nlLovers & Friends is een handelsnaam van Giftlist B.V.
E-mail: info@loversandfriends.nl
KvK 64610624
BTW NL855742835B01